Falšování potravin
Dne 30. 11. 2011 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Univerzitě Tomáše Bati uskutečnil seminář na téma "Falšování potravin". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnila přednáška MVDr. Holka.
Přednáška MVDr. Holka "Laboratorní metody průkazu falšování potravin" rozšiřovala přednášky, které zazněly na semináři 14. 10. 2011. Falšováním potravin je v současnosti výrobci velmi zneužívána důvěra spotřebitelů v kvalitní výrobek. Je proto nutno tuto kvalitu velmi pečlivě sledovat a složky, které nejsou uvedeny na etiketě a nemají tedy ve výrobku být obsaženy správně určovat. Vzhledem k tomu, že v posledních týdnech se objevila celá řada medializovaných podvodů na spotřebitelích, bylo ze strany účastníků mnoho dotazů a doplňujících otázek.
Semináře se zúčastnilo celkem 47 osob z cílových skupin (z toho 43 žen a 4 muži). Fotodokumentace z akce je zde.