Probiotika v potravinách
Dne 28. a 29. 2. 2012 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Fakultě technologická Univerzity Tomáše Bati v e Zlíně uskutečnil workshop na téma "Probiotika v potravinách". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky MVDr. Holka a MVDr. Holkové.
Workshop byl - vzhledem k obsáhlosti přednášeného tématu - rozdělen na dvě části. Přednášky "Probiotické bakterie a jejich vliv na fyziologické funkce" (MVDr. Holko, Ph.D.) a "Probiotika v potravinách" (MVDr. Holková) byly rozděleny na dvě části. Přednáška MVDr. Holka, Ph.D. pojednávala o vlivu a významu probiotických bakterií na zdravotní stav spotřebitelů, zaměřovala se na důležité faktory působící na zažívání. Přednášky MVDr. Holkové uváděly praktické příklady jejich použití v potravinách a zaměřovaly se na popis možných způsobů technologického zpracování tak, aby nedošlo ke zničení těchto baterií před vstupem do zažívacího traktu.
Semináře se zúčastnilo celkem 38 osob z cílových skupin (z toho 30 žen a 8 mužů). Foto z workshopu jsou zde.