Technologie v masném průmyslu

Dne 19.4. 2012 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) v areálu firmy Carnex, s.r.o., Francova Lhota uskutečnil seminář na téma "Technologie v masném průmyslu". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky MVDr. Holka, Ing. Martinky a Ing. Marešové.

Přednáška MVDr. Holka "Výroba fermentovaných masných výrobků" pojednávala o využití specifických mikrobiálních kultur, které se používají při výrobě fermentovaných masných výrobků - používaných množstvích pro různé druhy masných výrobků a používaných koncentracích. Ing. Martinka ve své části seznámil studenty v přednášce s názvem "Technologie v masném průmyslu" s používanými technologiemi a zároveň s nimi absolvoval praktickou ukázku přímo ve výrobních prostorách. Účastníci semináře v praxi viděli požívání mikrobiálních kultur, způsob míchání díla na fermentované masné výrobky a jejich zrání ve zracích komorách. Ve třetí části semináře Ing. Marešová v tématu "Senzorické hodnocení masných výrobků" seznámila studenty s různými způsoby hodnocení masných výrobků a na závěr proběhla praktická část - senzorické hodnocení výrobků, které společnost produkuje.

Semináře se zúčastnilo celkem 6 osob z cílových skupin (z toho 5 žen a 1 muž). Fotodokumentace k nahlédnutí zde.