Veterinární aspekty získávání zdravotně nezávadných produktů II
Dne 26. 10. 2012 se v rámci projektu OP VK Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma Veterinární aspekty získávání zdravotně nezávadných produktů II. V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky prof. Vítovce a MVDr. Cempírkové.
Přednáška Choroby přenášené parazity (prof. Vítovec) seznámila přítomné se základními chorobami, které mohou být přenášeny prostřednictvím potravin. Přednášky MVDr. Cempírkové - Mikrobiální kvalita produktů, Mikrobiální kontaminace syrového kravského mléka a Psychrotrofní bakterie v syrovém kravském mléce a jejich vliv na technologické zpracování - na úvodní přednášku navázaly a byly zaměřeny již na konkrétní potravinovou surovinu - mléko. Jejich obsah na sebe navazoval a podal ucelený obsah pro získávání kvalitní a technologicky vysoce kvalitní suroviny. Účastníci obdrží z přednášek souhrnný studijní materiál.
Semináře se zúčastnilo celkem 12 osob z cílových skupin (z toho 0 žen a 12 mužů).