Veterinární aspekty získávání zdravotně nezávadných produktů II

Dne 8. 10. 2012 se v rámci projektu OP VK Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma Veterinární aspekty získávání zdravotně nezávadných produktů I. V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky prof. Vítovce, MVDr. Hrubé, MVDr. Cipínové a Mgr. Tonky.

Přednáška Choroby střev bakteriálního původu přenášené potravinami (prof. Vítovec) seznámila přítomné se základními chorobami zažívacího traktu, které mohou být přenášeny prostřednictvím potravin. Přednášky MVDr. Hrubé Veterinární prohlídky v praxi a MVDr. Cipínové Desinfekce, desinsekce, deratizace - důležité aspekty získávání zdravotně nezávadných potravin potom obeznámily s praktickými kroky prevence chorob aplikovanými při získávání potravinových surovin. Jejich obsah na sebe navazoval a podal ucelený obsah pro získávání kvalitní a technologicky vysoce kvalitní suroviny. Přednáška Mgr. Tonky Způsoby prezentace výsledků projektu byla zaměřena na možnosti prezentace výsledků projektu a studium přednášených témat. Účastníci obdrží z přednášek souhrnný studijní materiál.

Semináře se zúčastnilo celkem 18 osob z cílových skupin (z toho 5 žen a 13 mužů).