Způsoby zajišťování kvality potravinových surovin rostlinného a živočišného původu I

Dne 10. 12. 2012 se v rámci projektu OP VK Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma Způsoby zajišťování kvality potravinových surovin rostlinného a živočišného původu I. V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky Ing. Rosta, Ph.D., Ing. Jirotkové a Ing. Málka, Ph.D.

Přednáška Statistické přístupy při optimalizaci směsí zemědělských produktů (Ing. Rost, Ph.D.) byla zaměřena na srovnání podmínek statistického hodnocení výsledků získaných při hodnocení kvality zemědělských produktů tak, aby měly odpovídající hodnotu při použití v praxi. Navazující přednáška Vady masa (Ing. Jirotková) poukázala na problematiku kvality vepřového a hovězího masa a možností jejich zjišťování. Závěrečná přednáška Choroba šílených krav (spongiformní encephalopathie - BSE) (Ing. Málek, Ph.D.) potom akcentovala problematiku vzniku a průběhu choroby BSE, která se v současné době již v mediích příliš neobjevuje, ale jejíž význam je stále velmi důležitý. Přednášky doplnila rozsáhlá diskuse. Účastníci obdrží z přednášek souhrnný studijní materiál.

Semináře se zúčastnilo celkem 14 osob z cílových skupin (z toho 8 žen a 6 mužů).