Způsoby zajišťování kvality potravinových surovin rostlinného a živočišného původu II

Dne 19. 12. 2012 se v rámci projektu OP VK Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma Způsoby zajišťování kvality potravinových surovin rostlinného a živočišného původu II. V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky Ing. Obsta, Ing. Marešové a prof. MVDr. Vítovce, DrSc.

Přednáška Zařízení pro zpracování masa - jatky a bourárny (Ing. Obst) seznámila přítomné se stroji a zařízeními, potřebnými ke zpracování masa. Následné vystoupení Ing. Marešové Kvalita rostlinných produktů pojednávalo o rozpoznávání rostlinných produktů pomocí jejich kvalitativních ukazatelů. Závěrečná přednáška Choroby střev bakteriálního původu přenášené potravinami (prof. Vítovec) potom celý tematický blok shrnula z pohledu zdravotních dopadů na konečného spotřebitele. Jednalo se zejména o choroby přenášené díky nedostatečné hygieně. Přednášky doplnila rozsáhlá diskuse. Účastníci obdrží z přednášek souhrnný studijní materiál.

Semináře se zúčastnilo celkem 15 osob z cílových skupin (z toho 13 žen a 2 muži).