Čerstvé sýry

Dne 24. 5. 2013 se v rámci projektu OP VK Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma Čerstvé sýry. V rámci programu tohoto semináře se uskutečnila přednáška Ing. Fialové a Ing. Kopáčka, CSc..

Přednáška Sýření mléka a používaná syřidla (Ing. Fialová) byla věnována problematice vhodných syřidel pro různé typy výrob, včetně bioproduktů. Následující přednáška Pasterace mléka a vady čerstvých sýrů (Ing. Kopáček, CSc.) uzavřela tento blok pohledem odborníka na kvalitu produktů z mléka. Přednášky, zaměřené na praktické řešení problematiky zpracování mléka a výroby sýrů, doplnila rozsáhlá diskuse. Účastníci obdrží z přednášek souhrnný studijní materiál.

Semináře se zúčastnilo celkem 15 osob z cílových skupin (z toho 8 žen a 7 mužů).