Veterinární nezávadnost potravin

Dne 5. 12. 2013 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma "Veterinární aspekty získávání zdravotně nezávadných produktů". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky MVDr. Růženy Cempírkové, CSc.

V celodenním cyklu přednášek byla prezentována problematika získávání zdravotně nezávadných surovin živočišného původu, které dále mohou být používány pro výrobu opět zdravotně nezávadných potravin tak, jak to požaduje evropská i národní legislativa. Závěrečná sekce přednášek byla zaměřena na získání zdravotně nezávadného mléka jako suroviny pro výrobu.

Semináře se zúčastnilo celkem 9 osob z cílových skupin (z toho 4 ženy a 5 mužů).