Kvalita potravinových surovin
Dne 13. 12. 2013 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma "Kvalita potravinových surovin živočišného původu I". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky doc. Samkové, Ing. Rosta a Mgr. Tonky.
Přednáška "Choroba šílených krav (spongiformní encephalopathie - BSE)" (doc. Samková) seznámila přítomné se základními problémy choroby a jejich nebezpečím pro člověka. Přednáška Ing. Rosta "Statistické přístupy při optimalizaci směsí zemědělských produktů" potom obeznámila s praktickými kroky při určování správných metod zpracování výsledků. Přednáška "Způsoby prezentace výsledků projektu" (Mgr. Tonka) potom informovala o možnostech prezentace výsledků projektu na webu.
Semináře se zúčastnilo celkem 8 osob z cílových skupin (z toho 8 mužů).