Kvalita potravinových surovin II.

Dne 16. 12. 2013 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma "Kvalita potravinových surovin živočišného původu II". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky doc. Kváče, Ing. Obsta a Ing. Málka.

Přednáška "Alimentární nákazy (živočišné produkty)" (doc. Kváč) seznámila přítomné se základními nákazami, které mohou být přenášeny ze zvířat na člověka prostřednictvím potravin. Přednáška "Zařízení pro zpracování masa - jatky a bourárny" (Ing. Obst) byla zaměřena na vybavení první části zpracování masa a důležitých položek jejího vybavení stroji a zařízením. Ing. Málek ve své přednášce "Fermentační technologie v zemědělství" potom popsal fermentační technologie, které se kromě potravinářství využívají i při výrobě energie v bioplynových stanicích.

Semináře se zúčastnilo celkem 8 osob z cílových skupin (z toho 8 mužů).