Kvalita potravinových surovin III.

Dne 17. 12. 2013 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma "Kvalita potravinových surovin živočišného původu III". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky doc. Hraběte, MVDr. Cipínové a MVDr. Hrubé.

Přednáška "Mikroorganismy v potravinách" (doc. Hrabě) seznámila přítomné se základními mikroorganismy, které se mohou vyskytovat v potravinách a které mají jak pozitivní tak i negativní vlastnosti ve vztahu k potravině i ke konzumentovi. Přednášky MVDr. Hrubé "Veterinární prohlídky v praxi" a MVDr. Cipínové "Desinfekce, desinsekce, deratizace - důležité aspekty získávání zdravotně nezávadných potravin" potom obeznámily přítomné s praktickými kroky prevence chorob aplikovanými při získávání potravinových surovin. Jejich obsah na sebe navazoval a podal ucelený obsah pro získávání kvalitní a technologicky vysoce kvalitní suroviny.

Semináře se zúčastnilo celkem 8 osob z cílových skupin (z toho 8 mužů).