Kvalita produktů živočišného původu
Dne 9. 1. 2014 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma "Kvalita produktů živočišného původu". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky odborníků z praxe (MVDr. Fašiny, T. Masného, Z. Šteflové, Ing. Obsta, Ing. Kopáčka, MVDr. Hlaváčka) tak i erudovaných akademických pracovníků (prof. Vorlové, doc. Karpíškové, MVDr. Kameníka). Rozsah této akce byl dán možnostmi přednášejících i možností účasti cílových skupin.
Přednášky v dopoledním bloku byly zaměřeny na problematiku zpracování masa a produkci masných výrobků. Pojednávaly o vybavení provozů (Ing. Obst), kontrole zpracovatelských postupů (MVDr. Kameník, MVDr. Fašina, Z. Šteflová) a kontrolních mechanismů při kontrole hygieny (T. Mastný).
Odpolední blok byl zaměřen na zpracování mléka a výrobků z něj. Problematika byla nahlížena jak z pohledu kvality suroviny (prof. Vorlová, doc. Karpíšková, MVDr. Hlaváček), tak i z pohledu dodržování technologických postupů (Ing. Kopáček).
Semináře se zúčastnilo celkem 57 osob z cílových skupin (z toho 35 žen a 22 mužů).