Způsoby zajišťování kvality potravinových surovin živočišného původu
Dne 16. 1. 2014 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma "Způsoby zajišťování kvality potravinových surovin živočišného původu". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky prof. Trávníčka, doc. Hraběte, Ing. Ševčíka, Ing. Rosta a Mgr. Tonky.
Přednáška "Morfologie živočišných surovin III" (prof. Trávníček) seznámila přítomné problematikou osvalení a různými ať již cílenými nebo patologickými jevy. Přednáška Ing. Ševčíka pak nastínila závažnou problematiku nejednotnosti výpočtu obsahu masa ve výrobcích a omylů, které z toho mohou vyplynout. Doc. Hrabě potom ve svém příspěvku poukázal na možnosti, které technologie a moderní postupy dávají zpracovatelům potravinových surovin při výrobě potravin do extrémních podmínek. Ing. Rost nastínil možnosti statistických metod pro zpracování výsledků výzkumu a přednáška Mgr. Tonky "Způsoby prezentace výsledků projektu" byla zaměřena na možnosti prezentace výsledků projektu a studium přednášených témat.
Semináře se zúčastnilo celkem 8 osob z cílových skupin (z toho 8 mužů).