Kvalita potravinových surovin rostlinného a živočišného původu

Dne 23. 1. 2014 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma "Kvalita potravinových surovin rostlinného a živočišného původu". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky prof. Kalače, doc. Samkové, doc. Kváče a Ing. Konečného.

Prof. Kalač ve své přednášce probral možnosti, které dávají funkční potraviny jak výrobcům, kteří se na jejich výrobu zaměří, tak i konzumentům. Doc. Samková se zaměřila na jakostní parametry mléka a doc. Kváč navázal na její přednášku tématem, které má na jakost suroviny v průběhu jejího zpracování téměř zásadní vliv. Ing. Konečný pojednal o vlivu plemen a genetiky na kvalitu zemědělských surovin živočišného původu.

Semináře se zúčastnilo celkem 8 osob z cílových skupin (z toho 8 mužů).