Kvalita potravinových surovin rostlinného a živočišného původu II.
Dne 13. 2. 2014 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma "Kvalita potravinových surovin rostlinného a živočišného původu II". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky prof. Kalače, doc. Samkové, MVDr. Kameníka a Ing. Konečného.
Přednáška prof. Kalače navázala na jeho předchozí téma a ukázala možnosti funkčních potravin v dalším zpracování. Doc. Samková popsala v příspěvku možnosti technologických postupů a ejjich vlivu na jakost mléka. MVDr. Kameník přednesl možnosti využití laktobacilů při výrobě fermentovaných masných výrobků a Ing. Konečný popsal další vlivy, které má stavba zvířat na kvalitu zemědělských produktů.
Semináře se zúčastnilo celkem 8 osob z cílových skupin (z toho 2 muži a 6 žen).