Obal jako jeden z požadavků zdravotní nezávadnosti

Dne 9. 4. 2014 se v rámci projektu OP VK "Koordinace akademické sféry a provázání poznatků vědy do praxe" (reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0128) na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích uskutečnil workshop na téma "Obal jako jeden z požadavků zdravotní nezávadnosti". V rámci programu tohoto semináře se uskutečnily přednášky odborníků z praxe - Ing. Čejny, Ing. Málka, Ing. Weberschinkeho a pracovníka MENDELU Mgr. Ing. Sýkory.

Přednáška Mgr. Ing. Sýkory celé téma uvedla. Seznámil přítomné s balením a za celé jeho období a nastínil i nové trendy, které se v balení připravují. Ing. Weberschinke vyzdvihl důležitost a výhody aseptického balení, které je u některých typů výrobků nezastupitelné a přispělo k jejich rozšíření na trhu. Ing. Čejna poukázal na další možnosti balení mléčných výrobků, které jsou - vzhledem ke svému složení - velmi náchylné na vlivy z vnějšího prostředí a je nutno je obaly chránit zvláště pečlivě. Ing. Málek se zaměřil na další možnosti balení v rámci fermentačních technologií, kde je nutno zabezpečit odpovídajícími obaly i přes to, že jsou tyto produkty určeny pro hospodářská zvířata.

Semináře se zúčastnilo celkem 78 osob z cílových skupin (z toho 30 mužů a 48 žen).